Permainan Pantai Dengan Anak- anak Bila Bercuti di Pulau.

Sekarang musim ramai orang bercuti di pulau – pulau di Malaysia. Saya pun baru pulang dari bercuti dengan keluarga di Pulau Perhentian minggu lepas. Happy betul anak- anak boleh main pasir pantai puas- puas, sebab memang booking bilik dengan balkoni menghadap pantai. Jalan 10 langkah je dari pintu bilik, dah sampai pantai.

Di sini saya ingin kongsikan beberapa permainan pantai yang ibubapa boleh lakukan dengan anak- anak apabila bercuti di pulau.

Dunk ‘n’ Dip

Pastikan anak-anak kecil berada dan duduk berdekatan kita atau duduk ditepi pantai yang memudahkan ibu bapa memantau mereka. Melakukan permainan mengisi cawan dengan air, kemudian lari untuk mengosongkannya ke dalam baldi. Yang pertama untuk mengisi kemenangan baldi.

Membina Istana Pasir

Cuba membina corak yang menyeronokkan  di istana pasir. Isi baldi dengan separuh pasir dan separuh air. Tuang pasir basah melalui corong plastik untuk membina struktur pantai abstrak. Tidak mempunyai corong? Potong bahagian bawah botol dua liter kosong untuk membuat anda sendiri.

Pasir Dan Seni Cengkerang

Ambil pengiring pantai muda anda untuk memburu kerang dan kayu hanyut. Susun penemuan anda untuk membuat gambar yang menyeronokkan.

Tuala Muzik

Berikut adalah aktiviti pantai yang menyeronokkan setiap umur boleh mengambil bahagian. Layurkan tuala pantai dalam bulatan dan nyanyikan lagu yang menggembirakan.

Permainan Sasaran

Lukis bulatan di dalam pasir dengan nombor dalam setiap satu. Cabarannya adalah anak-anak perlu merebut mata dengan melemparkan batu pada sasaran.

Permainan Pantai Yang Mengembirakan untuk Main dengan Anak-Anak

Bowling Pantai

Gunakan cangkul untuk menggali enam lubang dalam pasir dalam konfigurasi piramid. Berikan bola tenis kepada anak anda untuk mendapatkan gol.

Bercerita

Selepas menghabiskan masa di bawah sinar matahari, beristirahat dengan melepak dengan anak-anak di tepi pantai bersama anak anda untuk membaca buku yang memberikan faedah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Bantuan?